بهگزارش قدس آنلاین، سردار ضیاءالدین حزنی پیش از ظهر امروز در همایش بزرگ شبان و گلهداران استان مرکزی با اشاره به جمعیت عشایری کشور اظهار داشت: جامعه عشایری کشور در ۲۹ استان پراکنده هستند، استانهای فارس، خوزستان و سیستان و بلوچستان بیشترین جمعیت عشایری و استان قم و قزوین از کمترین جمعیت عشایری برخوردار است و جمعیت عشایری استان مرکزی از دو شهر قم و قزوین بیشتر است.
وی افزود: همایش شبانان و گلهداران در ۲۴ استان کشور برگزار و از ۹۶۰۰ نفر از شبانان و گلهداران در این استانها تجلیل شده است. عشایر ایران از پشتوانههای بزرگ کشور و نگهداران امنیت هستند و در هر نقطه پاسدار ملیت، دین، طرفدار روحانیون و علاقهمند به سنتی بومی کشور بودهاند.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهادسازندگی و محرومیتزدایی سپاه تصریح کرد: عشایر رکن اصلی تامین امنیت پایدار در مناطق مرزی و محروم هستند بنابراین در راستای تقویت امنیت عذایی کشور نیاز است امکانات تخصصی برای قشر عشایر و گلهداران تامین شود، شبانان باید در سطح کشور مطرح شوند و ارتباط این قشر را با مسئولان برقرار کنیم.
حزنی بیان کرد: ایجاد اشتغال در روستاها در مناطق عشایری با هدف رشد اقتصاد گلهداران، شبان و عشایر وجلوگیری از مهاجرت آنها به شهرها در دستور کار قرار دارد تا در راستای اثبات کار آمدی نظام گام برداریم.
وی بیان کرد: ۶۳ میلیون و ۸۳۴ هزار دام سبک در کشور وجود دارد که بزرگترین استان از نظر دام سبک استان خراسان رضوی و کمترین استان قم است که استان مرکزی در شاخص دام سبک رتبه هفدهم را داراست. همچنین ۸ میلیون و ۸۸ هزار دام سنگین در کشور وجود دارد که بیشترین دام سنگین مربوط به استان مازندران و کمترین مربوط به استان هرمزگان است و استان مرکزی در شاخص دام سنگین رتبه چهاردهم را داراست و تلاش ما بر این است این آمار را افزایش دهیم و اقتصاد گوشت را تامین کنیم.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهادسازندگی و محرومیتزدایی سپاه با بیان اینکه بخش عظیمی از گوشت و لبنیات کشور توسط عشایران، گله داران و شبان تولید میشود، گفت: ۳۰ درصد دام سبک، ۴ درصد دام سنگین، ۲۵ درصد گوشت قرمز، ۲۰ تن کرک مو و پشم، ۷۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۲۰ هزار هکتار باغ و تولید سالانه ۶ هزار تن محصولات کشاورزی توسط این قشر تامین میشود و نقش قابل توجهی در تامین مواد پروتئینی، لبنی و کشاورزی کشور دارند.
حزنی با بیان اینکه عشایر با تولید ۳۵ درصد صنایع دستی نقش مهمی در تولید صنایع دستی کشور دارند، عنوان کرد: کاهش جمعیت عشایری در ۱۰ سال گذشته، ترک زندگی عشایری، مهاجرت به شهر و زیاد شدن مشاغل کاذب و رشد شاخصه بیکاری بر بروز مسئله حاشیه نشینی سبب از بین رفتن زندگی عشایری شده است.
وی با تاکید بر توجه دستگاههایی مانند محیط زیست، منابع طبیعی، جهاد کشاورزی دامپزشکی به وضعیت عشایر در استان مرکزی، گفت: عشایر و گلهداران یکی از پرافتخارترین قشرها هستند و ۱۱ هزار و ۵۰۰ شهید از این قشر تقدیم نظام جمهوری اسلامی شده است.
معاون هماهنگ کننده قرارگاه مرکزی جهادسازندگی و محرومیتزدایی سپاه با بیان اینکه ۲۰۰هزار عشایر در طرح ساماندهی قرار گرفتند، اضافه کرد: ضعفهایی در زیرساختهای زندگی عشایر از جمله آب، برق، گاز، راه، بهداشت و غیره وجود دارد که از آنها غفلت شده است، این قشر امکان پیگیری برای تامین زیرساخت را به مانند شهریها ندارند و باید این مهم مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
حزنی تصریح کرد: پیرشدن جمعیت عشایری کشور، هزینههای بالای تامین سوخت و سایر مایحتاج زندگی، عدم توجیه اقتصادی و غیره از دیگر کاستیهای جامعه عشایری است که نیاز به توجه دارد، نیاز است شورای عشایری استان و شورای شهرستانهای عشایر نشین استان در راستای حل مشکلات این قشر تشکیل شود.
نظر شما